Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Miercuri, 09 Mai. 2018, 10:21
5
5875

URGENT tratați Urgențele!

Știu, serviciul de urgență e gratuit în România. Dar de asta fiecare contribuabil plătește impozite și taxe la sănătate ca, atunci când o singură dată în 15 ani, de pildă, se duce la spital, urgența să fie acolo, la datorie. Nu la dracu în praznic, unde îți vine să trimiți întregul sistem pervertit de atâta lipsă de finanțare, condiții improprii, subdimensionare a personalului dar și de prăfuiala propriei neputințe și limite.

s
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Descriu aici câteva cazuri ce mi-au fost relatate de cunoscuți ce au avut de a face cu sistemul de urgență de la spitalele unui mare oraș al Transilvaniei. Răcit bocnă, unul din personajele materialului de față ajunge în puterea nopții, pe la ora 24, la urgența Spitalui de Boli Infecțioase. Îi vine rândul cam după o oră. Iar când ajunge acolo, privit cu o răceală care-i îngheață până și boala, este consultat sumar și trimis la o analiză mai amănunțită la cabinetul de radiologie, care se deschide dimineața la opt. Bietul om își face curaj să ceară o rețetă cu care să se prezinte la cea mai apropiată farmacie. Răspunsul sec, ce ține răceala în suspans, este: „mai sunt câteva ore până dimineață” după care este invitat să lase salonul liber.

Cum gripa și-a făcut de cap în primăvara asta, o altă cunoștință lovită în plin de virusul spurcat al bolii se pomenește cu o laringită acută. Cum nu mai putea nici măcar să mai rostească un cuvințel, darămite să mai soarbă vreo înghițitură din paharul cu ceai verde, își ia inima în dinți și urcă „anticele” trepte de la ORL. Și durere! Numai când privești. După cum mi-a povestit, s-a gândit de două ori dacă să mai urce sau nu. Dar după atâta gâtuială care nu-l slăbea deloc, omul îndrăznește. Cu mari eforturi și rugăminți este primit în pavilionul urgențelor de la Nas – Gât - Urechi. Poate pronia divină s-a îndurat de el păcătosul, pentru că tocmai atunci cobora scările clinicii starețul unei mănăstiri din apropiere. O fi fost un semn de Sus! Evaluarea durează trei minute: o spatulă igienizată în focul lumânării, gura mare întinsă, limba afară, și gata diagnosticul. Se rezolvă cu tantum verde! Clar, a fost un semn. Urgența de la ORL e pe ducă!

Un coleg mai temerar, venit de la o ieșire la iarbă verde, se pricopsește nu cu vreo domnișoară ci cu ditamai căpușa. Merge la Boli Infecțioase. Doar că ce să vezi, medicii îl trimit la Urgențele Spitalului Județean că doar acolo se poate interveni salvator în extragerea nenorocitei de căpușe. Asta nu e nimic dacă mă gândesc la ce i s-a întâmplat unui alt coleg ajuns cu fetița la Urgențe din pricina unei alte căpușe. Asistenta i-a replicat: „de ce nu ai scos-o tu”? De căpușă e vorba, să ne înțelegem. După care l-a invitat să se servească din instrumentarul din salon pentru a o dezinfecta el, ca părinte, pe fetiță. Imaginea mi se pare suprarealistă. Și sugestivă pentru SISTEM.

Un alt cunoscut încercat de soartă îmi mărturisește că l-a prins durerea de măsea. Seara. Și sâmbătă pe deasupra. Ajuns la clinica de maxilo-facială, primește un răspuns cât o lovitură în dintele bolnav. Aici se mai fac intervenții de urgență doar chirurgicale. Perfect. Este invitat la UPU, la Spitalul Județean. Sau, îi spune medicul binevoitor, „găsiți aici aproape un cabinet privat de urgență”. Zis și făcut, omul nostru s-a conformat, la cabinetul privat a aterizat, unde a găsit un medic dornic să ofere urgența pe bani. Și cum sănătatea nu are preț...

Cu siguranță, sunt cazuri și mai grele. Nici nu vreau să-mi imaginez. Ideea este că la Urgențe, în multe situații, ești tratat cu un dispreț îndreptat spre cine nu trebuie. Dragi cadre medicale, pacientul, indiferent de ce boală are, nu este inamicul vostru. Este un amărât în momentele acelea. Și apelează la cei spre care se îndreaptă speranțele lui. Iar dacă voi nu v-ați dat seama de asta, nu mai aveți niciun argument în a vă numi vindecători, ați ajuns doar birocrați ai statului. Toată opinia publică din România, toți pacienții României au empatizat cu voi când în mod corect și legitim v-ați cerut drepturile. E rândul vostru să redeveniți empatici.

Altfel, în România, nu ne mai rămâne decât să punem lacătul la Urgențe și să ne tratăm singuri cu mușețel și coada șoricelului!

Voteaza articolul
4.3 / 5 (9 voturi)
Articole din aceeasi categorie
Oraşul care se dezvoltă ameţitor ne creează ameţeli în trafic. Clujul este cu adevărat sub asediu la orele de vârf şi pare că soluţia salvatoare nu mai vine.
23 Mar. 2019
09:00
2
Parafrazarea numelui unui celebru film mi se pare sugestiv pentru emoţia trăită la întâlnirea cu generaţii de elevi şi dascăli de la prima şcoală.
15 Iun. 2018
07:45
1
Să ne imaginăm următoarea scenă. Băieții de la Arsenal înfulecau fripturi cu cartofi prăjiți când Wenger poposea în Insulă venind din îndepărtata Japonie, prin 1996.
26 Apr. 2018
15:53
1
România este pe ultimul loc în ceea ce priveşte siguranţa drumurilor din Uniunea Europeană.
16 Apr. 2018
10:00
7
Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3. Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3.
02 Apr. 2018
11:14
7
"...suntem obligaţi să finalizăm autostrada până în 2016, pentru că am reuşit să o introducem pe alocarea financiară 2007 - 2013.
26 Mar. 2018
11:12
7

Post new comment

Comentarii

După ce a fost în relație cu Wilson timp de șapte ani, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul era zadarnic, l-am vrut atât de mult din cauza dragostei pe care am avut-o pentru el, l-am rugat cu totul , Am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema pe cineva online și ea mi-a sugerat să contactez un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă care să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care nu crede în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, Vroiam să spun o vrăjitoare numită Dr Zuma zuk și i-am trimis un e-mail și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că fostul meu se va întoarce la mine în trei zile, a aruncat vraja și surprinzător a doua zi, era în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns la apel si tot ce a spus a fost ca a fost atat de rau pentru tot ce sa intamplat, ca a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singura vrăjitoare reală și puternică, care ma ajutat cu propria mea problemă și care este diferită de toate cele false acolo. Oricine ar putea avea nevoie de ajutorul vrăjitorului, e-mailul său: spiritualherbalisthealing@gmail.com sau sunați-l la +2348164728160, îl puteți trimite prin e-mail, dacă aveți nevoie de asistența lui în relația dvs. sau altceva. CONTACT-L ACUM PENTRU SOLUȚIE LA TOATE PROBLEMELE DUMNEAVOASTRĂ

buna

       Ai nevoie de asistență financiară? Aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o casă nouă sau pentru investiții, aveți nevoie de asistență financiară rapidă la o rată a dobânzii scăzută de 3%? să plătiți facturile neplătite? Ai fost respins de atâtea bănci?

    Aveți nevoie de finanțare pentru a vă extinde afacerea? finanțare personală din motive personale? Ne-am angajat să rezolvăm toate problemele dvs. financiare. Încercați alte întrebări și să trimiteți o cerere pentru această ofertă de împrumut

   contactați-ne E-mail: centraltrustloan.co@gmail.com

Salutari
Ben Carson
centraltrustloan.co@gmail.com

3% disponibile și oferte reale de împrumut

Bună ziua, sunt Caroline Maclver. După ce a fost în relație cu soțul meu patru ani sa despărțit de mine, am făcut totul ca să-l dau înapoi, dar totul era zadarnic, l-am vrut atât de mult, pentru că cel mai important lucru din lume este familia și iubirea, soțul meu și copiii mei atât de mult. soțul meu sa uitat în ochii mei și mi-a spus că este între noi, i-am întrebat totul, am făcut promisiuni, dar el a refuzat. Mi-am explicat problema prietenei mele și ea mi-a sugerat să contactez mai degrabă o vrăjitoare de vrăjitorie care ar putea să-mi ajute să mă duc la pranz pentru a-l lua înapoi, dar în trecut am contactat un alt spioncaster online, dar niciunul dintre ei nu a reușit să-i aducă soțul înapoi, toți cer bani și nu fac nimic pentru a ajuta, am pierdut speranța pe spellcasters pentru că am crezut că nu există nici o putere în vrăji. Până când prietenul meu mi-a prezentat-o ​​la Oduduwa, adevăratul vrăjitor puternic. Sunt genul care niciodată nu a crezut că am scris din nou, nu aveam de ales decât să încerc, am trimis Oduduwa pe canalul de scriere și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de șase zile lucrătoare, se întoarce la mine la telefon înainte de trei zile el a aruncat vraja și surprinzător a doua zi a fost în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns conversatiei si tot ceea ce a spus a fost ca isi pare rau pentru tot ce a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, care a fost modul în care am început să trăim împreună fericit din nou. De atunci, am promis că cineva pe care-l cunosc care are o problemă cu relația, aș fi de folos unei astfel de persoane prin referirea la el sau la singurul vrăjitor real și puternic de vrăjitorie, numit Oduduwa, care ma ajutat cu propria mea problemă.
Email: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com Puteți să-l trimiteți prin e-mail dacă aveți nevoie de ajutor în relația dvs. sau în orice altă problemă, cum ar fi: ...
1) iubiți vrăji de joc
2) Întoarceți vrăji pierdute de dragoste
3) Vrăjile de divorț
4) rolurile căsătoriei
5) ortografie obligatorie,
6) Returnați încrederea în vraja dvs. de relație
6) vrăji de rupere
7) Dovediți un fost iubit
8.) Vrei să fii promovat la vraja ta de birou / loterie
9) doresc să-ți satisfacă iubitul
10) Vraja magică în comanda respect și teamă în partenerul tău.
Contactați acest mare om dacă aveți probleme pentru o soluție existentă
contactați Oduduwa prin: Whatssap: Tel: +2348109844548
dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

si eu cand spun ca boboru ruman a fost este si va fi un bobor de prosti saraci si BOLNAVI, toti ma injura....

Un editorial foarte slab, care arata documentarea superficiala si opinia unor persoane care au o educatie medicala precara.
Exista o diferenta intre UPU si camerele de garda ale unor spitale/sectii
Cunoștința lovită în plin de virusul spurcat +''o spatulă igienizată în focul lumânării, gura mare întinsă, limba afară, și gata diagnosticul'', nu a inteles mai nimic din ce s-a intamplat acolo. Spatula de care vorbeste era o oglinda speciala, lumanarea o lampa cu alcol, iar procedura se numeste laringoscopie indirecta ( se incalzeste oglinda ca sa nu se abureasca atunci cand este introdusa in cavitatea bucala, scopul este sa vizualizezi laringele). Probabil ca se astepta sa primeasca 2 pungi de medicamente, dar nu era nevoie.
Muscatura de capusa nu este o urgenta si se poate extrage de orice persoana care face 2-3 sinapse, nu este operatie ''pe creier/cord''.
Mult bla bla si povesti care denota saraca educatie medicala. Nu neg ca atitudinea si abordarea pacientilor trebuie imbunatatita, dar exemplele date, in mare parte, sunt de 2 lei.

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide